De første dagene i storbyen Sydney

Her er noen bilder av reisen:

Bilde

Runa og Cathrine møtte vi på flyplassen i Brüssel. De reiser også med Work&Travel. Disse er 2 av de fire vi sover på rom med.

Bilde

Flyet til Abu Dhabi

Bilde

Hanne sover

Torsdag (6.sep): Selvfølgelig ankomsten som jeg allerede har skrevet pittelitt om. Vi chillan litt før vi gikk litt rundt omkring i byen. Wake up! er fint plassert ca midt i byen, men den er i et område hvor det bare er asiatiske sjapper og butikker så for å komme til vanlige butikker må vi gå 5-10 minutter. På kvelden gikk vi ut å spiste pizza på Braza ved Darling Harbour. Ekstremt god pizza! Der kommer vi til å dra flere ganger. Vi la oss ca klokka 9 for ikke å få jetlag.

Bilde

Fint rom

Bilde

Hanne på Market City (et asiatisk kjøpesenter) TRIVES

Bilde

Hanne og stygg fugl (som var overalt i denne parken (Hyde Park))

Bilde

Japansk

Bilde

På vei hjem fra Braza

Fredag (7.sep): Infomøte på Work&Travel Company lokalet som er 10 minutter gåtur fra hostellet. Infomøtet var veldig bra. Først hadde vi en liten innledning. Deretter kom det ei fra en bank og informerte oss om bank-kontoen vår, om vi ønsket å åpne en konto. Det kom også en mann og snakket om hvilke reiser vi kan reise om vi ønsker litt ferie fra jobb eller bare å reise litt. Vi fikk også informasjon om skatt du må betale når du arbeider. Så kom det en sjarmerende ung mann som fortalte om Surf Camp! Det høres utrolig fristende ut, og jeg skal definitivt reise, men reiser når vannet er litt varmere og jeg forhåpentligvis har fått litt farge :) Kan skrive litt mer om Surf Camp når den dagen kommer :)

Etter infomøtet snakket vi med personalet om å finne jobb. Negativt med dette var at på hjemmesidene til X-plore fikk vi vite at da vi kom nedover kom det til å være «satt av» x antall jobber til de som kom nedover. Og det var førstemann til mølla. Og at jobbene kom til å bli fra klesbutikk, cafè, bar og fruktplukking. Men slik er det altså ikke!! Vi er på venteliste til å få jobb (og dette kan ta flere uker..) og den jobben vi er mest sannsynlig til å få er warehouse, som går ut på å pakke ting i ekser… Blir mer og mer fristet til å reise til midten av Australia for å plukke frukt.

Etterpå satt vi i flere timer på gratis internett tilgang i W&T Co’s lokaler og lette etter leilighet. Sendte flere brev til flere potensielle plasser. Noen finere enn andre. Vi har satt en max pris på 5000 (MAX 6000 kr) i måneden, inkludert strøm og internett.

Etterpå gikk vi til et kjøpesenter som heter Broadway! Ingen var i shoppinghumør, så det ble bare kiking på klær. Vi spiste mat i foodcourten hvor det var EKSTREEEEMT billig for mat. Jeg kjøpte en liten (men jeg tror jeg fikk stor da) porsjon med kinamat for 11.50$ (70kr!!!) Fantastisk godt!

Bilde

Hanne kjøpte likt av indisk, som forresten var forferdelig sterk, selv om det var mild.

På kvelden var det tid for å utforske hva utelivet i Sydney har å by på. Vi startet kvelden ganske seint, klokken 21.30, på baren i kjelleren til Wake up! Det var helt ok, en grei plass å starte kvelen, men kanskje ikke en fin plass å ende opp. Aner ikke.. vi dro uansett til partygata som ligger i Kings Cross. Vi drakk litt på rommet med to av de fire andre som bor på rommet vårt. To finsk/svenske jenter som er veldig greie. Hun ene var litt syk, så de bestemte seg for å bli hjemme. Tok taxi til Kings Cross rundt 00.45 fordi det var et stykke å gå. Forskjellige opplevelser på de barene vi ”stakk innom”:

Bar 1: Kostet 10$ for å komme inn, men det orket ikke vi så vi stod utenfor å snakket med vakten og andre trivelige gutter som var interesserte i å snakke med oss. Fikk nr til vakta^^hihi Utenfor baren her traff vi på en gutt som ville hjelpe oss med å finne et bra utested og å hjelpe oss å komme inn. Derfra gikk vi 2 meter til..
Bar 2: Her viste vi det norske bank-kortet, som tydeligvis ikke gjaldt som gyldig legitimasjon, så vi fikk ikke komme inn. Vakta sa vi måtte ha med passet vårt. Eller ikke, dust! Fordi vi ikke kom inn gikk vi til..

Bar 3: hvor vi lett kom inn. Men det kan jo ha noe med at dette var en club hvor det tydeligvis var narkotika. Da vi var på vei inn på utestedet kom det en gutt ut som bar en pose med omtrent 200 hvite piller.. Vakta svarte da han så disse pillene: ”Dette kan du ikke gjøre her, du må gå litt lenger bort”! Skikkelig bra vakt!

Bilde

Fine svensk/finske jenter

Bilde

Hanne klar for byen

Bilde

Hei, hei

Lørdag (8.sep): Så på leilighet klokken 10.00. Vi er litt usikre på hva vi egentlig synes om leiligheten. Rommene var store, men vi er litt skeptiske til resten av leiligheten (som egentlig er ganske stor, men stygg). Det koster 255$ i uka, noe som tilsvarer ca 6200 kr i måneden. Hvis vi ikke finner noen andre mulige leiligheter, kanskje vi leier denne i noen uker til vi finner et annet sted..?

Kjøpte busskort og kjørte inn til hovedshoppinggata. WOW! Var så forferdelig mange butikker at du ikke vet hvor du skal begynne en gang. Ikke nok med at det er butikker i gatene er det også megastore kjøpesenter i gatene. Noe helt annet enn Norge som dessverre har veldig dårlig shoppingtilbud…

Var tilbake til hostellet til klokken 2 hvor vi bestemte oss for å slappe av litt. Stod opp klokka 17.30… haha xD

I stedet for å spiste og dra ut, bestemte vi oss for å bare gå ut å spiste  og droppe byen for denne lørdagen. Vi spiste på en restaurant som så god ut, men dessverre var ikke hovedretten særlig bra, men desserten var god da :) Det var, som det er hver lørdag i Sydney, fyrverkeri i vannet i Darling Harbour. Det var et fint show! :)

Skypa nettopp med Siren og Ingrid (og litt Emilie da, via telefonsamtale). Det var veldig koselig. Nå skal jeg og Hanne legge oss, mens resten av de fire andre (og sikkert resten av hele den australske populasjonen) koser seg ute på byen.. Nattii

I morgen skal vi se på leilighet nr. 2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s