Ready. Steady. READ

ADVARSEL: Langt innlegg…men det er bilder på slutten da (som belønning) :)

Mandag (10.sep): Utsjekk! Vi var usikre på hvor vi kom til å ta veien, men vi håpet jo at møtet klokken 12.00 kom til å gi oss tak over hodet. Etter utsjekken dro vi til W&T kontoret hvor vi fikk jobbtilbud hos Skilled, og pakke DVD-er. Vi fikk nærmest jobben på stedet, men måtte likevel komme nedover dagen etter for å fylle ut et skjema. Møtet hos Furnised Property Group gikk svært bra. Etter noen kjappe spørsmål om hva vi hadde tenkt oss og i hvilken prisklasse kjørte hun oss til 2 forskjellige leiligheter.
Leilighet 1: Ligger 5 minutter fra Bondi Beach. Stor leilighet. Har en stue/inkl. kjøkken, et soverom med en stor dobbeltseng + en enkeltseng, TV og annet interiør. Kjøkkenet er helt ok, og badet er litt ok. Innflytting om bare noen dager. Opphold ca 2 måneder, hvis ikke lenger.
Leilighet 2: Ligger ganske sentralt. Ganske liten leilighet. Har stue/inkl.kjøkken/inkl. dobbeltseng i ett, TV og annet interiør. Kjøkkenet er fint, og badet er fint. Innflyting om ca 1 uke. Opphold så lenge vi vil.

Etter mye om og men, fordi begge leiligheten var fine og hadde grei pris (475$ i uka for begge) ble det til at vi bestemte oss for leilighet nr. 2. Vi flytter inn ca på onsdag. Synes det er greit at vi har hele leiligheten for oss selv, uten å måtte tenke på andre leieboere, felles mat og at vi ikke kan ha venner over etter klokken 10 på kvelden.

Måtte derfor sjekke inn igjen på Wake up! Denne gangen på et 8 mannsrom hvor det er blandet kjønn. Vi bare la fra oss bagasje og stakk fort som faen til en internet cafè som ligger rett ved Wake up! hvor vi spiste dagens suppe, soppsuppe.
Etterpå gikk turen til Hard Rock Cafè ved Darling Harbour. Der spiste vi deilig, svær burger og tok oss noen øl + en drink :) Etterpå bestemte vi oss for å dra ut på Scubar, fordi de vi nå bor på rom med sa at de skulle nedover dit, og at vi måtte komme nedover vi også :) Sååå det gjorde vi. Der kjøpe vi oss mere å drikke, må jo feire at vi har leilighet! Vi dro også ned på SideBar (bar/cluben under Wake up!). Lang historie kort- vi fikk 3 telefonnr. som vi har teksta litt med :) Han ene bor på Bondi, og vi satser på at han kanskje vil henge litt med oss der. Må jo få litt venner når vi først er her nede! Blir kjedelig hvis ikke…

Tirsdag (11.sep): Satt på incafè som har gratis internett, hvor jeg startet på CV-en min. Hadde ikke startet før da, og det var kanskje ikke så lurt. Hvis dere selv kommer nedover på W&H visum, så husk å skriv CV FØR dere kommer til Australia + fikse nødvendige referanser, attester og vitmemål oversatt til engelsk. Da slipper dere stresset med å skrive den ferdig for å få jobb. Det er jo såå mye artigere ting  gjøre i Sydney enn å sitte å skrive en CV (som forresten er heeelt annerledes enn den norske).

Senere meldte vi oss på et RSA-kurs. RSA (Responsible Service of Alcohol) er skjenke bevis, eller hva jeg nå skal kalle det. Det er et bevis på at du kan servere alkohol. Dette må du ha uansett om du skal jobbe på cafè, supermarked, pub/bar! Så vi bestemte oss for å melde oss på dette kurset. Har du RSA på CV-en din, vil du bli prioritert ovenfor de som ikke har RSA. Det eneste negative med dette er at denne RSAen er bare for NSW, og ikke i de andre statene som feks. Queensland… Det er jo litt dumt, i og med at vi kanskje skal forflytte oss til Brisbane etterhvert. Da blir vi nødt til å ta en ny RSA som gjelder for Queensland.

Jeg har også sendt inn papirer for Skilled…altså en jobb som går ut på å pakke DVD-er i ekser osv.. LOL, men jeg har bare tenkt å reise på opplæringa som er på torsdag 8.30 for å se hvordan det er. Og i mellomtiden skal jeg søke på andre jobber over nettet + gi ut CV selv på diverse steder.

Etterpå spiste vi Malaysian food. Før vi dro tilbake til Wake up! Dro på et møte klokken 17.30, hvor vi fikk litt info om Medcard, bank-konto og andre ting vi allerede hadde fått informasjon om fra W&T kontoret… Vi gikk derfor for å hvile oss litt, før vi igjen skulle ut å spiste. Det skjedde ikke. Vi sovna begge to klokken 19.30, og sov helt til neste dag :)

Onsdag (12.sep): Utsjekk fra Wake up! Og ivrige på å flytte inn i leiligheten på Bondi. Vi gikk for å spise frokost på en cafè rett ved W&T kontoret.  Leilighetsagenten ringte mens vi spiste (09.30), og sa at leilighetsleieren på Bondi mest sannsynlig kom til å utsette oppholdet sitt, men at vi kunne komme klokken 2 og se på en annen leilighet som lå i første etasjen til den andre leiligheten vi så på (ikke Bondi, men den hvor soverommet og kjøkken var i ett). Hang på incafè enn så lenge. Klokken 2 så vi på leilighet (som var myyye mindre enn den samme leiligheten i etasjen over..), uansett så bestemte vi oss for at det er bedre å bo i en liten leilighet enn på et hostel i evig tid. Så vi sa at vi ønsket at hun skulle holde av leiligheten, om vi ikke fikk den på Bondi.

Etter møtet dro vi på Sydney Aquarium, hvor vi møtte på en søt gjeng som ville ta bilde av oss. Hanne ble sett først, og ble med på mange bilder.. Meg så de ikke før etterpå, men jeg takket hyggelig neitakk til å bli med å ta bilde. Haha

Jeg har allerede vært på Sydney Aquarium en gang før, men synes det var like spennende denne gangen også, men det var færre ting å gjøre denne gang enn forrige gang. Det var ingen krokodille denne gangen, og heller ikke mulighet til å klappe en baby hai.. Jaja, fikk klappa en stjernefisk og en eller annen kråkebolle med laange tagger.

 Torsdag (13.sep): Vi dro til shoppinggata for å se litt… Kjøpe et skjørt, en topp og en foundation (også kjøpe jeg et skjørt på onsdagen også da..hehe) På kvelden skulle vi dra på byen…Vi vorset på rommet med de to nye finske jentene og flere fra rommet + deres venner. Det var artig, og random. Når vi skulle dra ut på byen, bestemte jeg meg for å bli hjemme. Følte jeg bygget på noe basselusker og at sykdom var på vei.

Fredag (14.sep): Utsjekk og ny innsjekk på Wake up! Rom nr. 4. Vi har altså flyttet fra 6manns rom, til 8 mannsrom, til 10mannsrom og tilbake til 6mannsrom.

Vi var på sightseeing!! Det var kaldt, men noe som var verdt det. Vi tok to forskjellige busser. En buss som gikk i Sydney by, og en annen som gikk rundt omkring på Bondi. Totalt (med ett stopp ved Operahuset + den botaniske hagen ved operaen) brukte vi omtrent 5,5 timer :) Utrolig fin by, Sydney! Det er utrolig vakkert her, og jeg elsker Australia :) Gleder meg til det blir varmere, fordi nå er det faktisk ganske kaldt… Noe som suger, fordi jeg ble bare sykere av den turistbussen :/ Men det var verdt det. Vil anbefale alle som kommer nedover og ta den hop on- hop off sightseeing-bussen for $40 for hele dagen ($35 hvis du har backpackerbevis).  Vi spiste forresten lunsj på Opera cafeen. Søstra mi hadde advaret meg at hun så måker fly ned på bordene (hvor folk fortsatt satt) og tok maten ders..Og tror dere ikke jeg også så det!!!!?!?!?! Jeg ble liiivredd og nektet å sitte i sola… Så vi satt under taket, hvor ingen måker kunne angripe oss eller maten. Jeg ble solbrent (høres lovende ut når jeg lever i et land som har sol 365 dager i året..) På kvelden dro vi på Hard Rock Cafè hvor jeg spiste natchos. Seriøst! Det kjøttet på nachosen er det hæsligste jeg har sett i mitt liv. Det så ut som hele grisen hadde blirr kasta i kjøttkværna og rett på min mat. Det var noen kjøttbiter med 1-1,5 cm lange, tykke, jævlie, stygge grisehår på!! SPYR! Men nachosen var god da! Men de har seriøst ikke peiling på kjøtt her i Australia.

Lørdag (15.sep): Tok RSA-beviset. Kurset startet klokken 10.00 og vi ble fortalt at kurset kom til å vare i 6 timer, og at vi skulle ta en test på slutten av kurset.. Altsåååå, den testen der (som liksom skulle være avgjørende om vi fikk bestått eller ikke) tok vi allesammen HØYT, FELLES i klassen.. Flire! Jaja, alle fikk hvertfall bestått på den prøven der, for å si det sånn. Læreren sa faktisk høy, ordrett hva vi skulle si :) Sånne eksamener kan jeg like :)))

På kvelden var det tid for byen igjen. Vi hadde vors på rommet med vår Hanna (en av de finske jentene fra rom nr. 3) og Christina (sov på samme rom). Det var veldig hyggelig og koselig, og vi hadde det veldig artig. Etterpå dro vi ned på SideBar (i kjelleren på hostellet). Lang historie kort, jeg kom meg aldri til byen… Men Hanne og Hanna dro da :) haha (som forrige gang også).

Søndag (16.sep): Sitter nå på internett cafeen rett rundt hjørnet. Har foreløbig ingen planer for dagen og kvelden, men akkurat skal jeg legge meg på senga og lese i «50 shades of grey», som jeg enda ikke har lest ferdig… GLEDER MEG! (Er forresten syk..noe som suger)

Og nå, «belønningen»! (Trykk på bildene for å få en fin liten slide)

LATER FLOVERS!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s