Airlie Beach & Whitsunday Islands

G’day, F L O V E R S ! På tide å gjøre dere sjalu.

Mandag (17.des): Pakket meg ut fra hostellet, og tok buss til Airlie Beach 15.40. Bussturen tok litt over èn time. Da jeg kom frem til hostellet, som jeg fant overraskende fort, bestemte jeg meg for at jeg skulle utforske den lille plassen Airlie Beach.
P1040304 P1040305 P1040309
Jeg var så heldig at jeg fikk med meg solnedgangen. Vakkert!

P1040310
Airlie Beach Lagoon.

På vei tilbake til hostellet, Backpackers by the bay, så spiste jeg Fish and Chips, noe som er et must når man er ved øst-kysten i Queensland.

Tirsdag (18.des): Måtte stå opp tidlig i dag, fordi jeg ble hentet av bussen som skulle kjøre meg til piren klokken 07.10. Jeg klarer meg overraskende bra alene. Eller det er ikke så overraskende, fordi jeg er som regel flink til å organisere og å planlegge ting, men ble overrasket over at ingenting gikk galt på mitt første forsøk på å ha ferie helt alene.
Første dag på min tour var ombord en fin båt. Denne båten kjørte oss videre til en stooor flåte i havet, rett ved the Great Barrier Reef.  båt:flåte
Var slik som dette, akkurat tror jeg, minus den båten til høyre.

Opplegget var veldig fint synes jeg. På båten på vei til flåten fikk vi servert kaffe, kake, kjeks og ost. Da vi kom til flåten var det mulig å dykke, snorkle, snorkle med guide, ta helikopter tur, glassbunn-båt, sole seg, rusje i rutsjebane ned til vannet, og se på fisker fra et «observatorium» midt i flåten. Lunsj-buffeten ble servert ombord i båten, til og med ferske reker. Jeg snorklet bare, fordi jeg var så usikker på om jeg ønsket å dykke eller ikke. Kostet $120. Da jeg snorklet var jeg glad for at jeg ikke dykket, fordi revet var dessverre veldig skuffende. Ingen fancy fisker, ingen kule farger på korallene, virket som mesteparten av korallene var død.. Angerer meg litt på at jeg ikke tok en helikoptertur da. Fordi fra helikopteret kunne vi se korall-hjertet.
hjerte

P1040311 P1040313
Den lille fisken er faktisk ca 150 cm, og den store fisken er 300 cm. Den var virkelig giiiga! Finnes bare i Queensland og heter: Queensland Grouper.
P1040314
To gigafisk.

P1040315 P1040316 P1040318
På vei fra flåten, og til Long Island hvor jeg skulle tilbringe 2 netter, ble det servert nachos med rømme og salsa, og forskjellige tropiske frukter, kaffe og te.

P1040320
Denne gresshoppen var kanskje 10-15 cm lang..isj!

Long Island Resort er både et hotell og backpacker hostell. Så det var mange nygifte som var på bryllupsreise her. På båten tidligere hadde jeg snakket noen få ord med ei tysk jente, Marianne, som også hadde helt samme tour som meg, og som også sov på Long Island. Hun sov ikke på mitt rom, men det gjorde en gutt fra Nederland, Sietse (?), som jeg tok med meg på en liten tur for å se litt av resorten. Fellesområdet, restauranten, baren, bassenet, var fint, og noe litt annerledes og kanksje litt høyere standar enn det jeg har sett på en stund. Men hostellet, var jo fortsatt dritt da. Gikk til sengs tidlig og sov til jeg stod opp.

Onsdag (19.des): Våknet 10.30 og slappet av i senga og koste meg med å leste HENNE i en times tid. Etter det tok jeg med meg blandet til bassenget, hvor jeg var i skyggen, ingen ledige solsenger.. Klokken 15.00 ble det en ledig solseng, og jeg bestemte meg for å sole meg i èn time før jeg, Marianne og Sietse skulle gå en liten tur på øya for å se om vi fant et utsiktspunk eller en fin utsikt.
P1040321P1040324 P1040326 P1040328
Wallaby!

Da vi kom tilbake fra den lille turen, hoppet vi i dusjen før vi spiste middag i baren. Her satt vi og snakket i et par timer, før vi bestemte oss for å drikke milk-shake i pool-baren.
P1040330
Etter litt svømming i bassenget, tok jeg enda en dusj før vi møttes igjen på stranda hvor vi ble sittende i flere timer og bare snakke om alt og ingenting. Hyggelige mennesker. Så også flere Wallabies. Den ene hadde en liten Joe som stakk ut fra pungen.

Torsdag (20.des): Stod opp 04.50, for å gå sammen med Marianne, Sietse og ei som het Kimmie for å se på soloppgangen som startet klokken 05.20. Tok 10 minutter å gå til utsiktspunktet. Vakkert!

P1040333 P1040336

Da vi kom tilbake lurte jeg til meg 30 minutter med søvn før jeg måtte pakke meg ut og sjekke-ut fra Long Island. Ferja vi skulle ta til Daydream Island, hvor vi skulle gå ombord Camira, seilbåten, gikk 07.25. Tok noen siste bilder fra Long Island.
P1040337 P1040338 P1040339 P1040341
Smørblid!

Seilbåten Camira, var giiga og lilla. Det var samme opplegg her med mat. Fikk servert kaffe, te, kake, kjeks, frukt to ganger i løpet av dagen. Til lunsj var det BBQ. Elsker grillmat. I løpet av dagen var vi ca 1 time og snorklet ved Hook Island. Revet her, som ikke var Great Barrier Reef, var mye finere enn Great Barrier Reef som jeg snorklet ved på tirsdag. Det var et utrolig fiskeliv og jeg så både myke- og harde koraller i forskjellige farger. Var også 1 time på Whithaven beach som er den kritthvite stranda hvor flere filmer blir spilt inn (Pirates of the Caribbean). Ellers så satt vi ombord Camira og seilte gjennom fantastiske Whitsunday Islands. Det var utrolig fint. Fikk skikkelig lyst til å begynne å seile, så jeg tilslutt kan ta en stor jordomseiling. Vi får se hvor lenge lysten holder. Ombord Camira møtte jeg en norsk familie fra Bergen. Snakket bare med moren og datteren, men begge var hyggelige mennesker. Dattera og jeg hadde mye til felles, og hadde artige samtaler. Koselig å kunne snakke norsk ansikt til ansikt igjen.
PS: En eller annen plass på havebunnen ligger solbrillene mine..RIP.

P1040342 P1040344 P1040345 P1040347 P1040348 P1040349 P1040354 P1040355
Stranda var ikke så kritthvor hvor vi stoppet, men hvis dere ser langs stranda til høyre så ser dere at den er kritthvit.

P1040364
God jul! hoho (det brune i vannet er alger..)
P1040368

Synes dagen på Camira var den beste av de tre dagene. Det var virkelig uvirkelig, og utrolig vakkert med det flotte havet med frodige øyer i bakgrunnen. En drøm!

Da vi kom tilbake ti Airlie hadde mannskapet klart å rote bort bagasjen min. Måtte vente en liten halvtime før de kom kjørende med bagasjen. Hun dama som hadde kjørt bagasjen min, tilbød seg å kjøre meg til Airlie sentrum fordi de hadde feilsendt bagasjen min. Det var veldig snilt, i og med at jeg tror jeg kunne ha tatt en buss, men da hadde jeg måtte gå et lite stykke inn til sentrum. I de to timene i Airlie før bussen min tilbake til Bowen gikk, spiste jeg hot mexican pizza og is fra Cold Rock. Lykke!

Håper deres dager har vært like fine som mine har vært! Best days of my life <3

Ellers så drar jeg til Cairns natt til 23.desember. I mellomtiden skal jeg fortsette å le av denne:
wpid-2011-04-01-lunch_269_hallopodo_farger

13 thoughts on “Airlie Beach & Whitsunday Islands

 1. Å så vakkert landskap. Å så kjekt du må ha det.Må du få ei kjempejol der nede. Eg sende noko lite til jol som nok ligg i Bowen og ventar på deg.(Same som Kristine fekk). Ikkje verdt å sende vidare. Kos deg med venner og nye bekjentskap.Og ha ei kjempekjekk feiring. Christmaseve blir vel hela i taket, og feiringa er vel tradisjonell på Christmas day for så å feste og ha moro på Boxing day. Har noko å lære av utlendingarne, trur eg…Mindre vasking, baking og stress,- meir fest!

 2. Kjære Frida. No skal me snart ringe inn jola her i Noreg.
  Eg tenkjer på deg og Kristine. Så mykje ansleis jol de kjem til å oppleve. OG, det er viktig å få med seg, trur eg. FOR menneske opplever jola forskjellig alt etter kvar dei er. Ha ei god tid. Nyt Christmas day og slå ut håret til gagn på Boxing day. Gode klemmar sender eg deg. Tante G

  • Har hatt en fin jul :) Skal blogge mer om det når jeg går nett (nå sitter jeg utenfor McDonalds som har gratis nett). Tusen takk for julegaven, tante :) God jul og godt nytt år! Juleklemmer

  • Har dessverre ikke blitt så brun. Har ikke sola mæ så my heller, men får vel begynn med det snart.. Sola meg i en time i Perth uten solkrem vel og merke..solbrent til tusen! Nærmere førstegradsforbrenning! Kos og klem
   God jul! Og godt nytt år <3

 3. Hei. Reiste du til Australia alene? Vi skal dit i 2013, og har tenkt å bo et sted på Whitesunday øyene en stund. Har lyst å bo noen netter på Whitehaven beach, men finner lite info på nettet om det. Er det slik at det ikke er overnattings muligheter på Whitehaven beach? Har funnet en del «pakketurer» hvor man bestiller en typ cruise hvor man bor på en båt og seiler rundt til de forskjellige øyene. Ser ut som det er noe ala det du gjorde? Hvor mye kostet det, og ville du anbefalt det? Hvordan er Whitehaven beach i forhold til de andre øyene deromkring? Er det hvitt sand der og?

  • Hei, så hyggelig at du har vært innom bloggen min :)
   Tror ikke det er overnattings muligheter på Whithaven beach, det er en nasjonalpark, og de som evt har seileturer m/overnatting sover i en bukt ved siden av, og ikke i Whithaven beach.
   Ellers så tok jeg en 3 dager/2 netter tour som jeg bestilte fra Amazing Adventures OZ for $415. De har flere tours også. Hvis dere bare skal ta dagstur anbefaler jeg seiltur med Camira (tror jeg den het. Lilla seilbåt). Den var utrolig fin!
   Jeg er i Australia med Work & Holiday/Travel visum. Har det fantastisk bra! Gled dere til å komme ned hit til fantastiske Australia. Skal dere bare være rundt Whitsunday Islands, eller skal dere reise flere steder?
   Håper jeg var til noe hjelp i hvertfall. Bare kom med flere spørsmål, artig å svare :) Ha en fin dag!

   • Vi skal for det meste være i Cairns, på the Gold Coast og i Melbourne:)
    Dæven! Så dyrt det er! Vi mååå bare innom Whitehaven Beach og få med oss den hvite sanden. Har sett bilder av Hamilton, som skal være det mest «luksuriøse» stedet (der Nicole Kidman drar på luksus ferie), men jeg synes Hamilton ligner på de 1000vis av andre strendene rundt Cairns. Det finnes såå mange vakre strender der omkring at det blir for dumt å reise så langt fra Cairns og betale 2500,- spenn for å se en strand som ligner alle de andre vakre strendene man kan se gratis, hvis du skjønner. Men Whitehaven er et must<3
    Hvordan er det forresten å bo på hostell? Er det lett/vanskelig å bli kjent med folk?

   • Ja, skjønner hva du mener. George Clooney (!!!!! <333) ferierer også på Haminton, og selvfølgelig flere. Aner ikke hvordan prisene er der, men tror de har billigere rom for backpackers fordi Hamilton resort går fra 3-6 stjerner. Så kanskje det går å sove der én natt eller to på 3 stjerners? Men hvis det kostet 2500kr, så kanskje ikke.
    Jeg har vært heldig og har funnet folk å være med på alle de hotellene jeg har bod på. Så, jeg tror det er lett. Er ikke verdens mest utadvendte, og er kanskje ikke den personen som byr opp til en samtale (som oftest, har kanskje blitt flinkere her), men har møtt flotte mennesker. Så tror det kommer til å gå bra med dere uansett hvor dere er. I Cairns bodde jeg på Caravella (eller noe slik), men lå en liten gåtur (5 min) fra "sentrum". Er et på C, tror jeg, som tydeligvis er veldig poppis. Har dere booket hostell? Og har dere tenkt å jobbe i Cairns?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s