Cervantes & Pinnacles desert

Onsdag (2.des): I dag kjørte vi til en plass som heter Cercantes. Ligger 3 timer nord for Perth. På vei til Cervantes kjørte vi Highway 1, som var på en måte litt inn i landet. Her var det fin natur og stoore landskap hvor det ikke var noen ting. Vakker natur.
Da vi kom til Cervantes tok vi en kjapp oversikt over den første stranda, før vi spiste på en søt liten restaurant/cafè. Etterpå kjørte vi til en plass som het Hansen lookout, hvor vi fikk en utrolig fin utsikt over havet, strendene, sanddynene og Cervantes. Før vi kjørte til Pinnacles desert kjørte vi innom Thetis lake hvor vi kunne se Stromatolitter. Var ganske fascinerende. Da vi kom til Pinnacles desert gikk vi kjapt gjennom informasjons-senter som var utrolig godt tilrettelagt for turister på tur. Pinnacles desert var 150m fra turist-senter, og var helt utrolig. Virkelig fascinerende at slike Pinnacles kan bli dannet, og ingen riktig vet hvordan. Visstnok er de 500 000 år gamle, etter forrige istid over Australia, men ble først oppdaget for 6000 år siden. Eller noe slikt, tror jeg. Det var faktisk også mulig å kjøre igjennom Pinnacles desert, som var 4km. Da vi kjørte gjennom ørkenen fikk vi et enda bedre overblikk over hvor utrolig dette var. Vi fortsatte kjøreturen til Hangover Bay hvor vi vasset i vannet, og luftet tærne i den fine, hvite stranda. På vei tilbake til Perth kjørte vi Indian Ocean Road hvor vi fikk et nytt innblikk på den fine naturen Australia har. Å kjøre langt kysten var heeelt annerledes enn inn i landet. Vi så også mange ville kenguru og Emu. Og som en fin avslutning på turen tilbake til Perth var det en vakker solnedgang.

I morgen skal jeg til Penguin Island å se og ta på mini pingviner som blir maksimum 30 cm. Like som jeg så på Philip Island utenfor Melbourne i 06/07.
Håper dere har hatt en fin start på året, F L O V E R S ! Stor klem fra Frida som har hatt en fantastisk dag.

One thought on “Cervantes & Pinnacles desert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s