På gjensyn, Australia!

Onsdag (13.feb):
Nå er det på tide at jeg snur snuten nordover, og til Norge. Jeg har hatt (nesten) 6 utrolig fine måneder i landet Down Under. Er veldig glad for at jeg reiste nedover og fikk oppleve dette fantastiske landet en gang til. Jeg har vokst mye på dette året (også rundt midja..), og er ganske stolt over at jeg faktisk har klart meg selv, alene uten foreldre og venner (hvis man ser bort ifra min gode venn, og reisepartner Hanne som har vært utrolig god å ha). Selv om jeg var ganske selvstendig før jeg dro, føler jeg selv i alle fall, så vet jeg at jeg har blitt enda mer selvstendig, og jeg er blitt sikrere på at jeg klarer ting i hverdagen. Det har vært flott med ferie i snart 6 måneder, men det er jo bare en viss mengde med ferie et menneske kan tåle. Og for min del har jeg fått nok. Det er ikke det at savnet for hjem, venner eller Norge er så forferdelig stort, men jeg føler jeg har sett alt jeg trenger å se for denne gang. Dessuten må jeg jo spare noe til neste gang jeg reiser nedover. Som for eksempel Alice Spring, outbacken og nyttår i Sydney.
Ser ikke poenget med å bruke mer tid her nede for å lete etter jobb, begynne å jobbe for å tjene penger, for så å reise enten i Australia eller hjem til Norge. Da kan jeg like godt bruke de pengen jeg har nå på å gjøre ting jeg vil, og heller reise hjem tidligere.

Blir trist, men også godt å se igjen både gamle kjære og nye mennesker som har kommet til verden mens jeg har vært borte. Gleder meg til å komme tilbake til hverdagen, og til å starte et nytt og bedre liv, som jeg har prøvd så ufattelig mange ganger tidligere, men som jeg nå tror og håper jeg kommer til å få til. Satser på at det går bra…

Følelsene mine for at jeg drar nå om bare noen timer er trist, glad, skuffet, lykke, mestring og et lite snev av anger. Selv om jeg hadde likt å levd i sus og dus noen uker til, så er jeg også glad for at jeg har tatt et valg, og at Norge står for tur. Det er rart hvor miksede følelser jeg har, men det hadde vel vært slik om jeg hadde dratt om 3 måneder også. Australia er så et utrolig herlig land, og det føles ut som mitt andre hjemland. Blir trist å dra, men er det ikke «borte bra, hjemme best» man bruker å si?

Reiseruten min hjem (lokaltid):
Sydney (15.55) – Abu Dhabi (23.40), Reisetid: 14t : 45min (mat inkludert)
Abu Dhabi (02.35) – Brussels (07.10), Reisetid: 07t : 35min (mat inkludert)
Brussels (14.10) – Oslo (16.25), Reisetid: 02t : 15min

Det var en helsikkes lang ventetid i Brüssel, som jeg først så nå..fillern. Kommer til å dø av både spenning og kjedsomhet…

Ting jeg kommer til å savne fra Australia:
– Alle de flotte, rene fellestoalettene som befinner seg rundt hvert et hjørne her nede.
– Hyggelige mennesker, som som oftest er interessert i å bli kjent med deg.
– Lett å bli kjent med/komme i kontakt med nye mennesker.
– De fine food coutrene og dining hallene. Hvor du får god middag for en billig penge.
– At det alltid er ryddig og pent i gatene.
– Fin kollektivtrafikk. Kjapt og enkelt.
– Det fine været (hvis man ser bort fra de massive skogbrannene og oversvømmelsene som har herjet på her for bare noen uker siden.
– Den flotte kulturen til australierne.
– Parksystemet. I Norge er det forferdelig dårlige parker.

Noe jeg ser frem til med å komme tilbake til Norge:
– At det garantert er såpe på fellestoaletter, med mindre det er tomt.
– Hverdagen med jobb, venner, familie og trening.
– Norsk mat.
– Slippe å tenke på overvekt i koffertene mine hele tiden.. Nå kan jeg kjøpe hva jeg vil! Jippi.
– Kose med babies <3 Kosikosikosi
– Synge! Det er noe jeg har savnet veldig her nede.
– Bake og lage mat. Har så mange oppskrifter som jeg gleder meg til å prøve når jeg er i mitt rette element, på kjøkkenet.
– Se bestemor og slekt.
– Reise på hytta.

Listen kan vel fortsette i en ganske lang stund til, men akkurat nå er hodet mitt blankt. Nå gruer jeg meg bare til å sitte på fly i all evigheten + vente i Belgia i flere timer.. Heldigvis har jeg flere filmer på min kjære Macelicious.

På torsdag 14.februar 21.54 blir jeg hentet på Vinstra togstasjon av mine kjære foreldre. Skal være på hytta på Gålå til søndag. Det er så vakkert når hytta er helt nedsnødd. Gleder meg!

Norway, here I come! Klem xx

6 thoughts on “På gjensyn, Australia!

  1. Vi sendte avgårde en ungjente og får en voksen ung kvinne hjem. God tur hjem, jenta mi. Gleder meg til å hente deg på Vinstra:

  2. Kjekt å høyre at mammo fekk ei vaksen kvinne heim. Men gløym ikkje barnet og det barnslege i deg,.det må vere tull og tøv og inni mellom,tenkjer eg, som enno ventar på å bli vaksen. No kosar du deg nok ekstra mykje på hytta i Gålå. For ein overgang. Håpar du ikkje har blitt sjuk av desse store klima differansane. Verda er jaggu i endring, og eg er lei kulden ! Men det eg ville sei var :-Det har vore veldig kjekt å vere på ferietur med deg. Du bør verkeleg utvikle skrive og korrespondent talentet ditt. Lukke til gode deg. Klem og klem…… klem frå tante

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s